Projekt Ametyst powstał z myślą o wąskich działkach, poniżej 16 metrów szerokości. Projekt ze względu na swoje gabaryty, posiada widoczny podział na strefę dzienną na parterze i część nocną na poddaszu. Wnętrze w projekcie zostało zaprojektowane w taki sposób, aby zapewnić pełną funkcjonalność w jego użytkowaniu. Strefa dzienna została zaprojektowana na otwartej przestrzeni, na którą składa się salon, jadalnia oraz kuchnia. Do dyspozycji mieszkańców znajduje się także toaleta, kotłownia z możliwością wstawienia pieca na paliwo stałe oraz przestronny wiatrołap łączący garaż częścią mieszkalną domu. Na poddaszu zaprojektowano trzy sypialnie i rodzinną łazienkę. Główna sypialnia posiada oddzielną garderobę z przejściem do łazienki oraz z wyjściem na taras nad garażem. Pani Ilona pochwaliła się swoją realizacją projektu Ametyst, dzięki której wygrała I nagrodę w fotokonkursie.

Zobacz pełną prezentację projektu Ametyst